Voor geriatrische revalidatie en herstel

Revalideren in Etten-Leur

18-07-2022

Mevrouw Dirven revalideert al een tijdje bij De MARQ. Als dochter van een tuinder heeft ze in haar jeugd veel op het land gewerkt. Ze droeg haar steentje bij in het huishouden en in de zorg voor haar jongere broertjes en zusjes. Toen ze, als jongste kind, ging trouwen en uit haar ouderlijk huis ging werd ze huisvrouw en maatschappelijk actief. ‘Dat doe je gewoon als gemeenschap, je helpt elkaar’.

Ruim 50 jaar verder revalideert ze bij De MARQ vanwege slijtageproblemen en een kwetsuur. Ze is vijf keer aan haar heup geopereerd, twee keer aan haar knieën en al drie keer bij ons in de revalidatie geweest.

Het bevalt haar goed bij De MARQ. Want, zo zegt ze "De zorg is heel goed, het eten is goed en de therapeuten die verdienen een pluim! Ik heb het hier naar mijn zin en ben blij dat ik naar Etten-Leur kon komen. Als het ergens anders zou zijn, was het voor mijn man heel lastig om langs te komen. Dan was hij afhankelijk van iemand anders om hem te brengen. Nu kan hij zelf op visite komen."

Ze is actief aan het revalideren bij ons, maar daarnaast komen ook haar vriendinnen wekelijks op bezoek om een potje kaarten te spelen. Ook dat is een voordeel van dichtbij huis revalideren.

Als mevrouw rondloopt met haar rollator valt haast niet te merken dat ze recent nog terug moest naar het ziekenhuis vanwege een longontsteking. Hoewel het dus een beetje met vallen en opstaan ging, neemt ze het zoals het is en is ze blij steeds meer te kunnen. De ergotherapeut heeft ondertussen alvast samen met mevrouw gekeken of er thuis nog aanpassingen nodig zijn en ook kreeg ze advies over thuiszorg en aanvullende fysiotherapie. Zo kan ze straks de revalidatie thuis voortzetten. In combinatie met mantelzorg, want ook dat hoort erbij. Haar conditie gaat de goede kant op en zit ze weer vol energie! 

Inmiddels, ongeveer een maand na dit interview, is ze weer voldoende hersteld en kan zij de zomer in haar eigen vertrouwde omgeving doorbrengen.