Voor geriatrische revalidatie en herstel

Kennismaking met...

Graag laten wij u kennis maken met een aantal personen, die al eerder hebben gerevalideerd bij De MARQ. Mensen die het leven, na een moeilijke periode, weer positief hebben opgepakt. Wij stellen ze graag aan u voor...

 

Dhr. Demper, die de draad weer heeft opgepakt, na een ingrijpende operatie

Dhr. Demper heeft een zware periode in zijn leven meegemaakt, waarin het allemaal niet meezat en hij  moest leren leven met chronische veranderingen en lichamelijke ongemakken. Met behulp van het revalidatieteam heeft hij de draad weer opgepakt en heeft hij de kracht gevonden om een boekje te schrijven, dat is uitgegeven met de titel “Vol bewondering”. Inmiddels heeft hij de smaak te pakken en houdt hij zich volop bezig met het schrijven van een tweede boek.

Mevr. Van den Bemt, die na een CVA weer zelfstandig op pad kan

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven, dat was de wens van mevr. Van den Bemt. Maar dat viel niet mee toen zij na een CVA met afasie, gezichtsverlies en impulsief handelen als gevolg, opnieuw haar weg moest zien te vinden. Samen met de logopedist en een ergo- en fysiotherapeut heeft zij goede resultaten geboekt, waardoor zij na lange tijd weer in staat was om zelfstandig een aantal hobby’s op te pakken. Mevr. Van den Bemt is tegenwoordig zelfs een bezige bij, want naast tuinieren houdt ze ook van jeu de boules spelen, sjoelen, boeken lezen en fietsen. Dat laatste doet ze niet alleen, maar samen op de duofiets kom je een heel eind! 

Dhr. Spijkerman, die uit een diep dal kwam na een beroerte

Toen dhr. Spijkerman jaren geleden door een ernstige hersenbloeding werd getroffen, zag zijn leven er in eerste instantie niet erg rooskleurig uit. Maar dankzij een intensief revalidatieprogramma, steun van zijn familie en  een flinke dosis doorzettingsvermogen was hij na lange tijd zelfs weer in staat om zijn passie op te pakken. Schilderen en tekenen, dat was én is zijn lust en zijn leven. Tegenwoordig schildert hij er iedere vrijdag lustig op los bij de schildervereniging.