Voor geriatrische revalidatie en herstel

Onze locatie Langendijk gaat verhuizen!

27-09-2021

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen voor onze verhuizing van Langendijk naar Merlinde. Locatie Langendijk sluit namelijk definitief haar deuren. Op deze locatie wordt over enkele jaren een nieuwe woonwijk gerealiseerd.  

Onze verhuisdag staat donderdag 30 september gepland. Op die dag wordt onze revalidanten verhuisd naar onze nieuwe locatie Merlinde in Breda. 

Adres  

Merlinde 

Schorsmolenstraat 6 

4811 VP BREDA 

Ons multidisciplinaire team van onze locatie Langendijk is al een geruime tijd bij deze logistieke) operatie betrokken. Wij zijn in juli ook al een kijkje gaan nemen in Merlinde om zo goed voorbereid vanaf 30 september de revalidatie en herstel te bieden die de revalidanten van ons gewend zijn op locatie Langendijk. Ook onze Cliëntenraad en Ondernemingsraad hebben voor deze verhuizing een positief advies gegeven. 

Wij snappen dat deze dag drukte met zich mee kan brengen. Wij trachten de rust voor onze revalidanten zo goed als mogelijk te bewaken door een strakke organisatie. Een deel van ons team is die dag op Langendijk om hen te begeleiden bij vertrek naar Merlinde en een deel van ons team is die dag op Merlinde om de revalidanten daar te ontvangen en wegwijs te maken. De revalidanten gaan dan zien dat op de prachtige locatie van Merlinde het goed vertoeven is   om hun revalidatie voort te zetten. 

Bezoektijden locatie Merlinde 

  • 14:00 – 16:30 uur 
  • 18:30 – 20:00 uur 

Parkeren 

Parkeren kan rondom Merlinde, maar ook op het parkeerterrein achter Merlinde of in de parkeergarage bij het Elisabeth.  Let op; in de omgeving is het betaald parkeren. 

Wat heeft de nieuwe locatie Merlinde u te bieden? 

In Merlinde hebben we 21 eenpersoonskamers en 3 tweepersoonskamers tot onze beschikking. Op elke kamer is een TV aanwezig. Een vaste telefoon is niet aanwezig op de kamers. De revalidant dient zelf een eigen mobiele telefoon mee te nemen. 

Op de begane grond zijn een huiskamer, verblijfs- en therapieruimten. Tijdens de verhuisdag vindt er echter geen aparte (fysio)therapie plaats.  

Om iedereen van alle gemakken te voorzien, staat er een automaat voor de eerste levensbehoefte in de centrale hal. U kunt daar bijvoorbeeld een tandenborstel, tandpasta of een blikje drinken kopen. Daarnaast kunt kunnen alle revalidanten en de bezoekers gebruik maken van het restaurant en de tuin van het nabijgelegen woonzorgcentrum Elisabeth van Surplus. Voor een kleine wandeling buiten is de kloostertuin aan de overzijde van Merlinde geopend. Het centrum van Breda is vanuit Merlinde op loopafstand bereikbaar. 

Bij De MARQ zijn wij continue op zoek naar verbetering, zodat de revalidant nog sneller en prettiger kan werken aan revalidatie en herstel. De verhuizing van onze locatie Langendijk naar Merlinde draagt daaraan bij.