Voor geriatrische revalidatie en herstel

Dag van de Beroerte

10-05-2022

Vandaag is het de Internationale Dag van de Beroerte (CVA) en staan we stil bij de vele mantelzorgers die hier ook mee geconfronteerd worden. Het is en blijft belangrijk hier op een dag als vandaag aandacht voor te vragen, want het overkomt meer dan 100 mensen per dag.

Tijdens de bijeenkomst die we vandaag in in de kapel van Groenhuysen organiseerden deden mantelzorgers hun verhaal. Er werden tips uitgewisseld en specialisten stonden paraat om vragen te beantwoorden en toelichting te geven. Verschillende stellingen kwamen aan bod, zoals “Ondanks alles blijf ik van mijn partner houden”, wat erg herkenbaar bleek te zijn. 

Ook kwam mantelzorger Sjaak van Egeraat in een video aan het woord over de gevolgen van een herseninfarct bij zijn vrouw Lidy.  In deze video deed hij zijn verhaal en werd er uitleg gegeven door de zorgverleners die bij de revalidatie betrokken waren. 

Heeft u zelf ook een vraag over mantelzorg bieden na een beroerte? Of over de gevolgen van een herseninfarct?

De MARQ neemt deel in een samenwerkingsproject van verschillende organisaties, van ziekenhuis tot thuiszorg, die klaarstaan voor mensen die een beroerte hebben gehad en hun naasten. Stel uw vraag gerust aan een van de deelnemende zorginstellingen: Allevo, Amarant, Bravis, Breinlijn, De MARQ, Groenhuysen, NAH FysioNet, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Surplus, TWB en Tante Louise.